Melita Tomašević

Poznati hrvatski kuhari - Dragan Grbić

29,90 HRK s PDV-om Dostava: 3 do 5 radnih dana

ISBN: 978-953-213-062-1

Nakladnik: Knjigotisak

Godina izdavanja: 2010.

Uvez: meki

Br. stranica: 124

Količina:

O knjizi:

Dragan Grbić pripada stjegonošama nove generacije hrvatskih kulinarskih majstora. Gastronomski se prije svega posvetio tradicionalnoj mediteranskoj kuhinji, a time i njezinoj dalmatinskoj gastronomskoj baštini. Ugostiteljsku školu završio je u rodnom Trogiru, a majstorom kuharom postaje 2007. godine. Osnovna interesna područja su mu: čuvanje hrvatskih tradicionalnih vrijednosti i prezentiranje nacionalne gastronomije, suvremena obrada nacionalnih hrvatskih recepata, antička, srednjovjekovna, u praksi primijenjena renesansa i barokna kuhinja te slow food koncept pripreme jela. Zanat je ispekao na brodovima Celebriti Cruisesa i na jahti Fortuna Dalmata, te kao chef kuhinje i voditelj kulinarske škole hrvatskog restorana Terramarique, kada na radiju Free For vodi i popularnu radio emisiju Gastrolina. Nakon toga kao voditelj kuhinje hotela Punta Osejave kulinarskim bravurama uveseljava Makarane i njihove goste. Autor je gastronomskih kolumna u Trogirskom listu i suradnik časopisa Sensa sretna hrana.