O knjizi:
Dragan Grbić pripada stjegonošama nove generacije hrvatskih kulinarskih majstora. Gastronomski se prije svega posvetio tradicionalnoj mediteranskoj kuhinji, a time i njezinoj dalmatinskoj gastronomskoj baštini. Ugostiteljsku školu završio je u rodnom Trogiru, a majstorom kuharom postaje 2007. godine. Osnovna interesna područja su mu: čuvanje hrvatskih tradicionalnih vrijednosti i prezentiranje nacionalne gastronomije, suvremena obrada nacionalnih hrvatskih recepata, antička, srednjovjekovna, u praksi primijenjena renesansa i barokna kuhinja te slow food koncept pripreme jela. Zanat je ispekao na brodovima Celebriti Cruisesa i na jahti Fortuna Dalmata, te kao chef kuhinje i voditelj kulinarske škole hrvatskog restorana Terramarique, kada na radiju Free For vodi i popularnu radio emisiju Gastrolina. Nakon toga kao voditelj kuhinje hotela Punta Osejave kulinarskim bravurama uveseljava Makarane i njihove goste. Autor je gastronomskih kolumna u Trogirskom listu i suradnik časopisa Sensa sretna hrana.