O knjizi:
Enciklopedija svjetske kuhinje zanimljivo je i korisno štivo pri otkrivanju raznih maštovitih recepata... Svaka kuharica iz kolekcije upotpunjena je stručnim savjetima i malom školom kuhanja, pregledom namirnica i pribora koji je nužan za pripravu pojedinih jela. Ilustracije vas, korak po korak, vode kroz pripremu i posluživnaje pojedinog jela, od nasloženijih do najpopularnijih. Jedno je sigurno, kuhanje je u modi! U ovom izdanju naučite kako pripremati jela iz indijske i tajlndske kuhinje te kuhinje jugoistočne Azije. Ovo je iznomno raznovrsna kuhinja koja objedinjuje raznolike gastronomske tradicije nastale uslijed susreta različitih kultura koje su tijekom stoljeća utjecale jedne na drugu, a da nisu potpuno izgubile vlastiti identitet. Među ovim zemljama postoje dodirne točke, ali i velike razlike. U kulinarstvu je to izraženo pojedinim specijalitetima tipičnim za određena područja.