uredila Ivana Galić Laslović

Afrička i bliskoistočna kuhinja

69,00 HRK s PDV-om Dostava: 3 do 5 radnih dana

ISBN: 978-953674898-3

Godina izdavanja: 2007.

Uvez: meki

Br. stranica: 447

Količina:

O knjizi:

Enciklopedija svjetske kuhinje zanimljivo je i korisno štivo pri otkrivanju raznih maštovitih recepata... Svaka kuharica iz kolekcije upotpunjena je stručnim savjetima i malom školom kuhanja, pregledom namirnica i pribora koji je nužan za pripravu pojedinih jela. Ilustracije vas, korak po korak, vode kroz pripremu i posluživnaje pojedinog jela, od nasloženijih do najpopularnijih. Jedno je sigurno, kuhanje je u modi! Mješavina tradicija, običaja, kultura i vjerskih uvjerenja - upravo je to gastronomija Magreba, Bliskog istoka, Izraela i supsaharske Afrike, obilježena jelima intenzivnih i začinjenih okusa, sposobnih ne samo da prehrane, nego i da zadovolje najzahtjevnije ukuse. Ova jela su izraz načina života predaka, a u nekim slučajevima jedini su izraz naroda i područja napaćenih oskudicama i posvemašnjom bijedom. Ovdje je hrana nezaobilazan element rituala zajedništva i druženja.